Nyírbátori Futók Köre

A Nyírbátorba érkező turisták, akik napi szinten futnak, jelenleg a Városi Sportpályán hódolhatnak szenvedélyüknek. Jelenleg a futópályát non-stop lehet használni, ahol egy 400 méteres salakos futópálya áll rendelkezésre.

Szervezett keretek között évente három verseny kerül megszervezésre a Városi Sportpályán

1.         Tavasszal (Húsvéti Nyuszi futás)
2.         Ősz elején
3.         Tél kezdetén (Mikulás futás)

 

Dragon Race & Ice - Terep akadályfutó verseny a Sárkányok Földjén

1. Dragon Ice - Téli Sárkány Futam (február eleje)
2. Dragon Race - Nyári Sárkány Futam (július vége)

A Dragon Race-Sárkány Futam egy évente két alkalommal megrendezésre kerülő extrém akadályokkal tarkított terepfutó akadályverseny a Sárkányok földjén. Helyszíne Nyírbátor, a Sárkány Wellness és Gyógyfürdő, valamint annak erdős környezete. Itt nem csak az erő, hanem az ész is domináns. A futamon szárazföldön és vízben is meg kell birkózni a Sárkányt leküzdő akadályokkal.

A versenyzők 5+, 10+ távokat teljesíthetnek a fákon, bokrokon és erődökön át, a Széna réti tavat is magába foglaló terepfutó pályán. Népszerű a gyerek futam is, amely 1,5 km. A feladatok sokfélék, de egy közös tulajdonságuk van: mindent egyszer lehet megpróbálni. Ha valaki ront, büntető feladatot kell végrehajtania (felülés, guggolás, burpee). A különböző akadályok között szerepel kötélmászás, függeszkedés, dárda dobás, ferde rámpa mászás, cölöpjárás, gumihúzás és forgatás, zsák cipelés.  Színfoltja a versenynek a fa fűrészelés és a paintball. Minden futamon szerepet kap a jótékonysági akció, igen kedvelt a nyári versenyen az Otthonka Trail-Cekker Futam.

Elérhetőség:
dragonracehun@gmail.com
https://www.dragonrace.hu/
www.facebook.com/sarkanyfutam/