Leonardo Média Akadémia nyírbátori tagintézménye

Nyírbátor oktatási palettáján új színként jelenik meg a Nyírbátori Általános Iskola, amely 2020 szeptemberében indul útnak. A nyíregyházi Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola nyírbátori tagintézménye 1 – 8. évfolyamos tanulók előtt nyitja meg kapuit.


Az iskoláról …
A Nyírbátor belvárosában található leendő iskolaépület újonnan kialakított, modern belső terekkel várja majd tanulóit. Fontosnak tartjuk, hogy olyan iskolát építsünk, ahol a diák, a tanár és a betérő szülő is jól érzi magát. Hiszünk abban, hogy a pedagógus és a szülő közös célért dolgozik: a gyermekek érdekében.


Iskolánk a Nemzeti Alaptanterv, a kerettantervek, illetve az ezek alapján kidolgozott helyi tanterv szerint folytatja oktató – nevelő munkáját. Így biztonságos átmenetet enged a köznevelési intézmények között.


A majdani középiskolai felvételire készülve semmiben nem szenvednek majd hátrányt iskolánk tanulói, hiszen a tananyag ugyanaz, csak a módszereink eltérőek. Általános tantervű osztályok indítását tervezzük, de az angol nyelvi órák csoportbontásáról gondoskodunk, hogy a teljesen kezdők és a haladóbb szinten lévő tanulók optimális haladási ütemét biztosítsuk.


Együttműködünk a szülőkkel. Azt várjuk, hogy építő jellegű észrevételeikkel segítsék a munkánkat, de bíznak bennünk annyira, hogy a szakmai kérdésekben elfogadják a pedagógusaink tanácsát.


Mivel nem a Tankerületi Központ a fenntartónk, így körzetes felvételi kötelezettségünk nincs. Viszont érthető módon, nemcsak a gyereket, hanem a szülőket is szeretnénk megismerni a csatlakozás előtt, hiszen a fejlődésnek elengedhetetlen része, hogy a szülők és a tanárok jól együtt tudjanak működni a gyermek érdekében. A találkozás a jelenlegi helyzetben online kapcsolatfelvételt jelent, amely módjáról Facebook oldalunkon folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket. Intézményünk elkötelezett az élményalapú tanulás mellett., mindezen túl küldetésünknek tekintjük, hogy megismertessük a tanulókkal, hogy a tanulás öröm is lehet.

Ehhez kapcsolódóan élményalapú programozás elérhetőségét is tervezzük. (Logiscool)


Az iskola tornaszobával rendelkező épület, azonban a testnevelésórákon az úszás alapjaival is megismerkedhetnek a gyerekek, illetve néptánc tanulására lesz még lehetőség.

http://