http://kulturaliskozpont.com/itemlist/date/2019/6/28

Június 28-án 20 órától Magna Cum Laude koncert Nyírbátorban, a Bátori ABC parkolójában.
A gyulai srácoknak a mezőtúri Wanted tehetségkutató verseny adta meg az első komoly sikerélményt 1999-ben, ahol a dobogó legfelső fokát hódították meg. A fesztivál után kerek három nap alatt készült el az első, négy számot tartalmazó demó felvétel (Minden Állomás, Lemegy a Nap, Villamos, Utolsó Randevú), amelyet végül fél év alatt sikerült eljuttatniuk a nagyobb kiadókhoz.

Az első album 2003-ban jelent meg, Hangolj át címmel. Ekkor a zenekar öt tagból állt: Mező Misi - ének, Kara Misa – basszusgitár, szövegíró, Szabó Tibi- gitár, zeneszerző, Milek Jocy - billentyű, Benedek Tomi - dobok. Az album tizenkét számából, kettőből készült kislemez és videóklip (Osztály, Lemegy a Nap), amelyeket a rádió- és zenecsatornák előszeretettel tűztek műsorukra. Egyre több meghívást kaptak különböző klubokba, fesztiválokra.

2006 márciusában jelent meg második albumuk. Az első lemez utolsó száma, a Minden Állomás című dalé lett a címadó szerep, amely immáron platina színben tündököl. A Vidéki Sanzonból készült egy látványos és különleges technikát alkalmazó videó klip. A kétezer hatos év még két Fonogram- díjat tartogatott a zenekar számára, amely elismeréseket a 2007-ben megrendezett díjátadó gálán vehettek át. Egyrészt az év poplemeze, másrészt az év szövegírója kategóriában, amelyet a Minden Állomás és Kara Misa nyertek el.
A zenekartól Benedek Tomi, Milek Jocy után Kilián Imi is búcsúzott. A dobok mögött 2014 márciusától Török Máté adja a ritmust. 

A Magna Cum Laude harmadik albuma a Magnatofon, 2007 novemberében jelent meg. A címet a régi, Tesla típusú szalagos magnó ihletette. A tíz dalt tartalmazó lemez három számából készült kislemez: Átkozott nők, Gondatlanságból elkövetett emberölelés, Színezd újra (SZINmnusz). Az utóbbi kettőből és a Sirató című dalukból videó klip is készült.

A negyedik sorlemez – KinecszászKilencvenKilenc – bemutatójára azon a szuperkoncerten került sor, amelyet 2009. június 5-én a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán rendeztek meg. A zenekar ötezer rajongójával együtt ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját, amelyre a 2009 novemberében megjelent Jubileum című dupla CD és DVD emlékezteti a résztvevőket és nyújt kárpótlást azoknak, akik lemaradtak róla.

Belső Égés,ötödik nagylemez (CD+DVD) megjelenése 2011
Kiadó: Magneoton / mTon
ISBN: Magneoton

2013 - Köszönet single 
Kiadó: Magneoton / mTon
ISBN: Magneoton

2014 - Köszönet LP (CD)
Kiadó: Magneoton / mTon
ISBN: Magneoton
Elismerések:
2006 - Fonogram-díj - Év Poplemeze (Minden állomás) 
2006 - Fonogram-díj - Év Szövegírója 
2006 - VIVA Comet díj - Legjobb új előadó (jelölés) 
2008 - VIVA Comet díj - Legjobb együttes (jelölés) 
2009 - Fonogram-díj - Az év hazai dala (Gondatlanságból elkövetett emberölelés) (jelölés) 
2010 - Fonogram-díj - Az év hazai modern pop-rock albuma (999) (jelölés) 
2010 - Fonogram-díj - Az év hazai dala (Pálinka dal) (jelölés)
2015 - Fonogram-díj - Az év hazai pop rock albuma (Köszönet) (jelölés)
Forrás: https://www.facebook.com/magnacumlaudezenekar/

Csatlakozzon a Facebook eseményhez!
https://www.facebook.com/events/2378434979098779/