Ingyenes koncert a Városi Majálison

A Soulwave-et 2007-ben alapította Fodor Máté énekes-dalszerző és Huszár Ádám gitáros. A zenekar dalait lélekemelő monumentalitás jellemzi; nagyívű refrének, metaforikus dalszövegek, mindezt a modern akusztikus popzene köntösébe bújtatva.
Már a bemutatkozó daluk a ’Lonely’ bizonyította, hogy kivételes érzékük van az alternatív popszámok megírásához. A 2010-ben jelent meg a zenekar első nagylemeze a One Night Stand, amit három évvel később, egy svédországi kiadónál megjelent, 1975 elnevezésű EP követett. Ebben az időszakban a zenekar főként külföldön, többek között Németországban, Csehországban, Ausztriában és Hollandiában turnézott, miközben Magyarországon a Petőfi Rádióban debütáló I Can’t Be Loved - nak köszönhetően egyre ismertebbé váltak.

2015-ben jelent meg a Soulwave első magyar nyelvű dala a „Szélcsend” amely rögtön a Petőfi Top 30-ba is bekerült, emellett bemutatkoztak az MR2 Akusztikban, aminek köszönhetően leszerződtek a Universal kiadóhoz. Az áttörést a 2016-ban megjelent Mindent Elhittem című dala hozta meg a zenekarnak, ami ismét rádiós slágerlistákra került, a dalra forgatott videoklip pedig a VIVA TV magyar slágerlistájának élén landolt. Ezt követően jelent meg a zenekar eddigi legnagyobb slágere a Comet díjra jelölt Kalandor, amely egyszerre vezette a Class FM és a Petőfi Rádió toplistáját, továbbá bejutott a Dal 2017, Eurovíziós dalválasztó műsorába, ahol a közönségszavazatoknak köszönhetően a döntőig menetelt. Az erős évkezdést a Szaladok című dalukkal tetézték, amely első helyen nyitott a Petőfi toplistáján. Ebben az évben a zenekar több mint 80 koncertet adott, elnyerte az Év Felfedezettjének járó Petőfi Zenei Díjat, majd megjelentette Nehezen Múlik című videoklipjét, a dal pedig ismét első helyre repítette a zenekart a rádiós toplistákon. 2018-at önálló klubturnéval indította a Soulwave, amelynek a sikereire a szakma is felfigyelt, hiszen Fonogram díjjal jutalmazták a zenekart, év felfedezettje kategóriában, illetve beválasztották a Nagyszínpad műsorába.
Forrás: facebook - Soulwave - @soulwaveofficial

Az esemény plakátja az alábbi linkre kattintva elérhető: http://kulturaliskozpont.com/koncertek/item/372-soulwave-koncert