Városi Majális

Helyi csoportok, egyesületek bemutatói mellett rendőrségi kutyás bemutató várja a látogatókat. A gyerekek kipróbálhatják magukat sakkban, használhatják a Furfangos csudavilág tíz eszközparkjának hetven játékát, kézműveskedhetnek, lovagolhatnak, kifestethetik az arcukat, s ismét találkozhatnak Chili lufibohóccal. Barangolás a mesék birodalmában című előadását hozza el a legkisebbek részére a Peti Művész Színpad. A rendőrség közlekedésbiztonsági bemutatója kicsik és nagyok számára is érdekes lehet. A zenekedvelő közönséget a Szívtiproll és a Soulwave zenekarok szórakoztatják.

07:00 - Reggeli zenés ébresztő
10:00 - Bátor Mazsorett
10:30 - Barangolás a mesék birodalmában - Pesti Zenés Színpad
11:30 - Karate bemutató
12:00 - Köszöntőt mond Máté Antal, Nyírbátor Város Polgármestere
12:05 - Nyugdíjas egyesületek műsorai
12:35 - Street Dance School
13:00 - Rendőrségi kutyás bemutató
13:30 - Kutyaszépségverseny
14:30 - Kutyaszépségverseny eredményhirdetése
15:00 - Szívtiproll koncert
16:30 - Főzőverseny és Aszfaltrajzverseny eredményhirdetése
18:00 - Soulwave koncert

Kísérőprogram:
10:00-14:30 Aszfaltrajzverseny
10:00-16:00 Sakk
10:00-18:00 Furfangos csudavilág interaktív játszóház
12:00-14:00 Kézműves foglalkozás
13:00-17:00 Rendőrség Közlekedésrendészeti Osztályának sátra
14:00-16:00 Lovagoltatás
14:00-16:00 Arcfestés
16:00-18:00 Chili Lufibohóc

A rendezvény kulturális programjai ingyenesek!
A kulturális programok eső esetén a Kulturális Központban megtartásra kerülnek.

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2237742593213299/

A rendezvény plakátja az alábbi linkre kattintva elérhető: http://kulturaliskozpont.com/rendezvenyek/item/371-varosi-majalis


Főzőbajnokság

Várjuk civil szervezetek, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, családok jelentkezését 2019. április 23-ig.

A Majálison, 2019. május 1-jén a Papok rétjén kiderül, hogy mely csapat főzi Nyírbátor és térsége legjobb ételét, elnyerve ezzel a vándorbográcsot.
Hozzávalókról, bográcsról, palackról, igény szerint sátorról a benevezett csapatok gondoskodnak.
Nevezni a Kulturális Központ honlapján található elektronikus jelentkezési lap kitöltésével lehet vagy személyesen a Nyírbátori Kulturális Központ szervezési irodájában.

Információk:
Nyírbátori Kulturális Központ - 4300 Nyírbátor, Szabadság tér 8-9.
+36 42 510 076, +36 70 337 6877
info.kulturaliskozpont@gmail.com, www.kulturaliskozpont.com


Kutyaszépségverseny

Hozd el kis vagy nagyméretű kedvenced a Városi Majálisra, hogy minél többen megcsodálhassuk! Nevezd be őt a szépségversenyre, s vigyétek haza együtt a fődíjat!
Nevezési határidő: 2019. április 23.

Nevezni a Kulturális Központ honlapján található elektronikus jelentkezési lap kitöltésével lehet vagy személyesen a Nyírbátori Kulturális Központ szervezési irodájában.

Információ a nevezett gazdiknak:

 • A versenyen részt venni csak kötelező oltásokkal és érvényes oltási könyvvel rendelkező kutyával lehet.
 • Alsó korhatár: 6 hónap
 • A fajtatiszta és a keverék állatok között megkülönböztetést nem teszünk az értékelésnél.
 • A rendezvényre nem hozható: fertőző betegségben szenvedő, agresszív vagy tüzelő kutya.
 • Mindenki saját felelősségére vehet részt a versenyen. Kérjük, ügyelj a saját kedvenced és mások testi épségére, valamint ne engedd közel kutyádat olyanhoz (legyen az ember, vagy állat), aki ezt nem akarja.
 • A nevezés és a rendezvény ingyenes.

Hogyan zajlik a verseny?

 • A nevezések alapján minden gazdi kap egy sorszámot a helyszínen, amit a kutya felvezetésekor jól látható helyen kell viselni vagy fogni. Egy kört megtéve pórázon fel kell vezetni a kutyát, majd lemenni a pályáról.
 • Értékelési szempontok: a kutya külleme, kutya-gazdi kapcsolat, kutya viselkedése.

Mi legyen a gazdinál?

 • a kutya érvényes oltási könyve
 • nyakörv vagy hám és póráz
 • kakizacsi (kérjük, hogy szedd fel kutyád után a „művet”. Ha mindenki így tesz, senki sem fog kutyagumiba lépni.)
 • időjárásnak megfelelő ruházat (meleg holmi a kutyának is, ha fázósabb)
 • kutya

Soulwave koncert

A Soulwave-et 2007-ben alapította Fodor Máté énekes-dalszerző és Huszár Ádám gitáros. A zenekar dalait lélekemelő monumentalitás jellemzi; nagyívű refrének, metaforikus dalszövegek, mindezt a modern akusztikus popzene köntösébe bújtatva.
Már a bemutatkozó daluk a ’Lonely’ bizonyította, hogy kivételes érzékük van az alternatív popszámok megírásához. A 2010-ben jelent meg a zenekar első nagylemeze a One Night Stand, amit három évvel később, egy svédországi kiadónál megjelent, 1975 elnevezésű EP követett. Ebben az időszakban a zenekar főként külföldön, többek között Németországban, Csehországban, Ausztriában és Hollandiában turnézott, miközben Magyarországon a Petőfi Rádióban debütáló I Can’t Be Loved - nak köszönhetően egyre ismertebbé váltak.

2015-ben jelent meg a Soulwave első magyar nyelvű dala a „Szélcsend” amely rögtön a Petőfi Top 30-ba is bekerült, emellett bemutatkoztak az MR2 Akusztikban, aminek köszönhetően leszerződtek a Universal kiadóhoz. Az áttörést a 2016-ban megjelent Mindent Elhittem című dala hozta meg a zenekarnak, ami ismét rádiós slágerlistákra került, a dalra forgatott videoklip pedig a VIVA TV magyar slágerlistájának élén landolt. Ezt követően jelent meg a zenekar eddigi legnagyobb slágere a Comet díjra jelölt Kalandor, amely egyszerre vezette a Class FM és a Petőfi Rádió toplistáját, továbbá bejutott a Dal 2017, Eurovíziós dalválasztó műsorába, ahol a közönségszavazatoknak köszönhetően a döntőig menetelt. Az erős évkezdést a Szaladok című dalukkal tetézték, amely első helyen nyitott a Petőfi toplistáján. Ebben az évben a zenekar több mint 80 koncertet adott, elnyerte az Év Felfedezettjének járó Petőfi Zenei Díjat, majd megjelentette Nehezen Múlik című videoklipjét, a dal pedig ismét első helyre repítette a zenekart a rádiós toplistákon. 2018-at önálló klubturnéval indította a Soulwave, amelynek a sikereire a szakma is felfigyelt, hiszen Fonogram díjjal jutalmazták a zenekart, év felfedezettje kategóriában, illetve beválasztották a Nagyszínpad műsorába.
Forrás: facebook - Soulwave - @soulwaveofficial

Az esemény plakátja az alábbi linkre kattintva elérhető: http://kulturaliskozpont.com/koncertek/item/372-soulwave-koncert