Kulturális Központ

Az eredeti épület vasnagykereskedés céljára épült, majd az 1950-es államosítás után népi kezdeményezésre a kultúra házává alakították át. 1954-ben avatták, s akkor Petőfi Sándor Járási Kultúrháznak nevezték el.

Az épület otthont adott különböző kluboknak (ifjúsági, civil, nyugdíjas stb.), együtteseknek. A pincében működött a súlyemelő, az előtérben az asztalitenisz, a klubban a sakkszakosztály. Rendszeres színházi előadások voltak a 60-as évek első felében, szinte kéthetente. Színes, tartalmas élet kulturális folyt e házban. Később városi könyvtár is helyett kapott.

A vasnagykereskedés épülete helyén a jelenlegi impozáns, modern ívű épület, melynek terveit Bán Ferenc Ybl-díjas, és Kossuth-díjas építész álmodta meg a városháza mellé, új, karakteres és egyéni arculatot kölcsönöz a főtérnek. 2006. április 20-án nyitotta meg kapuit a Nyírbátori Kulturális Központ.

Az épület legnagyobb helyisége egy többfunkciós bálteremmé, átalakítható,400 vagy 600 néző befogadására is alkalmas színházterem és mozi, mely a legmodernebb fény-, és hangtechnikával van felszerelve. Hatalmas színházterme – a többféleképpen variálható nézőtérrel és színpadmérettel – különböző műfajú előadások bemutatását teszi lehetővé. A mozgáskultúra iránt érdeklődőket 150 m2-es próba- és táncterem várja a földszinten.