Sárkány Wellness és Gyógyfürdő

A 2010-ben épült Sárkány Wellness és Gyógyfürdő a rendkívül hatásos, és gyógyászati célokra is alkalmas Báthory gyógyvíznek köszönhetően igazi termál paradicsom a pihenni és gyógyulni vágyók számára. A wellness részleg két finn szaunával, infraszaunával, gőzkabinnal, sóterápiás szobával, sókabinnal és két merülő medencével várja a pihenni vágyókat. A gyógyfürdőben, képzett és tapasztalt szakszemélyzettel ellátott gyógyászati részleg is helyet kapott, ahol a gyógyítás a legújabb kezelési módokkal, szakorvosok szakmai felügyelete mellett zajlik.

A gyógyvizes medencékben, a Nyírbátorban felszínre törő kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos (Báthory) gyógyvizet alkalmazzák, amelynek oldott sótartalma 1526 mg/l.

A gyógyvíz, a gyógyvízzé történő vizsgálati jegyzőkönyvek tanúsága szerint reumatikus és mozgásszervi betegségek kezelésére alkalmas. Az 55 °C-os gyógyvízben található különböző ásványi anyagok, anionok, kationok, és nyomelemek a bőrön keresztül szívódnak fel és fejtik ki jótékony hatásukat.

Benti medencék:

2 db gyógyvizes medence , 34-36 °C (68 m²) és 36-38 °C (24 m²).
2 db jakuzzi (2,5 m² és 4,5 m²).

Az úszás áldásos hatásai közismertek. 25 méteres sport úszómedencében a rutinos úszók, még állítható mélységű tanuszodánkban a legkisebbek is élvezhetik az úszás örömeit.

Úszóbérlettel a vendégek már reggel 5.30-tól elkezdhetik a napi testmozgást.

1db 180 cm mély 25 m-es úszómedence (275 m²)
1 db tanmedence 40-120 cm közötti állítható vízmélységgel (75 m²)

A Sárkány Wellness és Gyógyfürdő mellett nyitotta meg kapuit a nagy hagyományokkal rendelkező, az átépítésnek köszönhetően európai színvonalúvá vált Strandfürdő.

A strandon kellemes környezetben, a szabadban élvezhetik a vendégek a napsütést, az úszást és a csúszdázást is. Az új öltözők kapacitása több mint 1000 fő. A látogatók étellel, itallal történő kiszolgálását három büfé és két étterem végzi.

Kinti medencék:

1 db 140 cm vízmélységű 25 m-es úszómedence, 396 m² vízfelülettel
2 db 90 cm vízmélységű gyógyvizes medence, 305 illetve 332 m² vízfelülettel
1 db gyermekmedence csúszdával, 154 m² vízfelülettel
1 db élménymedence, 2 óriás csúszdával, 311 m² vízfelülettel, jakuzzival, dögönyözőkkel

A kültéri medencék - egy gyógyvizes medence kivételével - a strand nyári nyitásától augusztus 31-ig működnek.

 

Kapcsolódó galériák:

Látnivalók - Sárkányfürdő